Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας
Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μία διαφορετική εμπειρία!

Με την προγραμματισμένη συνάντηση τους με γονείς και παιδιά σε παιδόποπο της πόλης, ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής, η επίσκεψη των Ελλήνων Ενήλικων Αυτιστικών Υ.Λ.Α. και Asperger στην πόλη της Καστοριάς. Το Σάββατο στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, όσοι τελικά αψήφησαν την κακοκαιρία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη της κας Messina, η οποία προσπάθησε να μεταφέρει τους παρευρισκόμενους στο κέντρο της αυτιστικής σκέψης. Ακολούθησε η εισήγηση του γραμματέα του Συλλόγου κ. Καραμπατζιάκη, εργοθεραπευτή, αυτιστικού-Asperger, ο οποίος παρουσιάσε το θέμα της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, βοηθώντας το κοινό να κατανοήσει σε βάθος και να εξηγήσει πολλές απ'τις συμπεριφορές που εκδηλώνουν τα αυτιστικά άτομα.

Σηματικότερη ίσως στιγμή της βραδιάς ήταν η συζήτηση με το κοινό και η κατάθεση των προσωπικών εμπειριών της προέδρου του Συλόγου, η οποία συγκίνησε, προβλημάτισε αλλά πάνω απ'όλα διαφώτισε το κοινό, ανοίγοντας του για πρώτη φορά μία δίοδο ειλικρινούς και άμεσης επικοινωνίας με τα ίδια τα αυτιστικά άτομα.
Η Εταιρεία ευχαριστεί τον Δήμο Καστοριάς για την παραχώρηση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και όλους τους φίλους της που με τη παρουσία τους στήριξαν για μία ακόμη φορά την προσπάθεια της να αναδείξει τα θέματα του αυτισμού.

1 σχόλιο:

karakyri είπε...

Αγαπητοί φίλοι
ο τίτλος "Μία διαφορετική εμπειρία" για την επίσκεψη και διάλεξη στην πόλη σας, μας δείχνει ότι κατανοήσατε τον αυτισμό και την αυτιστική σκέψη. Γιατί αυτό είναι ο Αυτισμός. Μία διαφορετικότητα! Μία διαφορετική εμπειρία της πραγματικότητας.

Απλά, την ίδια πραγματικότητα βιώνουμε οι αυτιστικοί και οι μη αυτιστικοί αλλά έχουμε διαφορετική εμπειρία!

Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία που μας προσφέρατε και την συνεργασία. Βοηθήσατε κι εσείς να απλωθεί το φώς για να βγει ο Αυτισμός από το σκοτάδι. Κι ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε περισσότερο τα παιδιά σας αφού τώρα γνωρίζετε τον αυτιστικό τρόπο σκέψης, όπως σας τον έδειξε η κα Μεσσίνα. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε για να αντιμετωπίσετε κάθε συμπεριφορά που μπορεί να εμφανιστεί αλλά και για να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας στη γνώση και την επιτυχία στη ζωή τους. Γιατί μπορούν να είναι επιτυχημένα, έχουν κάθε δικαίωμα σε αυτό και δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε.

Επειδή λοιπόν στη διάλεξη που δώσαμε απαντήσαμε στο "Τι είναι Αυτισμός" νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας να υπάρχει ένα άρθρο του Συλλόγου μας για το τι είναι αυτισμός, εκτός από αυτό του κυρίου Στέργιου Νότα. Αν το θέλετε θα σας το στείλουμε.

Ελπίζω αυτή να ήταν η αρχή μιας μακρόχρονης συνεργασίας. Εμείς έχουμε 2 μέλη εγγεγραμμένα στην Καστοριά οπότε θα σας ξαναεπισκεφτούμε σίγουρα.

Καλά Χριστούγεννα και ευχές για το νέο έτος με περισσότερο ΦΩΣ, υγεία και αγάπη για εσάς και τα παιδιά σας

Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Γ.Γ. Συλλόγου Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ