Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας
Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη Συλλόγου Ελλήνων Ενήλικων Αυτιστικών Asperger και Υ.Λ.Α στην Καστοριά

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ενήλικων Αυτιστικών Asperger και Υ.Λ.Α., κα Perla Messina θα βρίσκεται στην Καστοριά από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή  20 Δεκεμβρίου 2009.
  • Την Παρασκευή θα εμφανιστεί στηνεκπομπή "Ενημέρωση τώρα" του Flash.
  • Το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι, στα πλαίσια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν κατ'οίκον συναντήσεις με οικογένειες ατόμων στο φάσμα του αυτισμού
  • Το Σάββατο στις 17.30 θα δώσει διάλεξη με θέμα "Ο αυτισμός από μέσα" στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς
  • Την Κυριακή στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με γονείς και παιδιά στον παιδότοπο Disney Park, στη Χλόη Καστοριάς (έναντι Expert).
Περισσότερα για τον Σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστοχώρο του στο www.aspergerhellas.org

5 σχόλια:

NP είπε...

πολύ καλή πρωτοβουλία. περιμένουμε με ενδιαφέρον τις σχετικές λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να εξετάσετε ποιοι απαρτίζουν αυτό το σύλλογο. Υπάρχουν άτομα όπως η πρόεδρος τους που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί βρίζει γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς. Παριστάνει την αυτιστική προφανώς, διότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να παίρνει διάγνωση αυτισμού στα 44 του χρόνια. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, να δούμεπραγματικά τι σημαίνει αυτισμός και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του αυτιστικού ατόμου.
Φιλικά, Μαρίζα

Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς είπε...

Μαρίζα,

είναι καταρχάς πολύ ευχάριστο για εμάς το γεγονός ότι επισκέφθηκες την ιστοδελίδα μας, διάβασες τις αναρτήσεις μας και καταθέτεις το σχόλιό σου. Η κα Messina είναι πρόεδρος ενός νόμιμου και ενεργού συλλόγου. Για το θέμα της διάγνωσής της ισχύει προφανώς ότι και για πολλά άλλα άτομα Υ.Λ.Α.- Asperger. Υπάρχουν περιπτώσεις με διαγνώσεις σε ακόμη μεγαλύτερες ηλικίες. Η κα Faherty είχε παρουσιάσει μερικές χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις σε σχετική ημερίδα. Εμείς σαν Εταιρεια επιδιώκουμε το διάλογο και τη συνεργασία με όλους τους νόμιμους φορείς του αυτιστικού φάσματος. Ο κάθε ένας από εμάς, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κρίνεται από τις απόψεις που εκφράζει επωνύμως και από τις δράσεις που αναλαμβάνει.
Ευχαρσιτούμε για την ευκαιρία διαλόγου.
Γιώργος Πάνος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που παρουσιάζει η συγκεκριμένη κυρία δεν έχουν καμία σχέση με τον αυτισμό. Έχει αξιολόγηση για πιθανό άσπεργκερ. Μπορεί το άσπεργκερ να ανήκει στο αυτιστικό φάσμα αλλά διαφέρει πάρα πολύ. Η κυρία Μεσίνα συνηθίζει να κρίνει, να κατηγορεί γονείς και ειδικούς. Επίσης έχει δηλώσει (στη συνέντευξη της στον Στ.Θεοδωράκη στα ΝΕΑ) ότι και η δυσλεξία ανήκει στο φάσμα του αυτισμού...πράγμα εντελώς τρελό και λάθος! Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία ενώ ο αυτισμός μια αναπτξιακή διαταραχή. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο, καμία μα καμία...
Έχω μεταπτυχιακές σπουδές και εργάζομαι σε αυτό το πεδίο και κοντεύω να τρελαθώ όταν βλέπω τέτοια άτομα να παίρνουν τόση υποστήριξη.
Αλλά βέβαια...στην Ελλάδα...ό,τι δηλώσεις είσαι..!

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.
Μαρίζα

Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς είπε...

Μαρίνα,

Σαν Εταιρεία ακούμε και προσεγγίζουμε κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, που θέλει να συζητήσει για τον αυτισμό. Η επιρροή των θέσεων που αυό εκφράζει είναι ένα άλλο θέμα.
Σχετικά με τις συσχετίσεις μαθησιακών δυσκολιών με τις αυτιστικές διαταραχές, θα συμφωνήσω απόλυτα (στο βαθμό που ένας γονέας και όχι ειδικός είναι σε θέση να γνωρίζει) ότι δεν ισχύουν. Πάραυτα, εδώ στην Καστοριά η κα Μεσίνα δεν ισχυρίστηκε κατι τέτοιο. Δεν έχω παρακολουθήσει άλλες τις διαλέξεις.
Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από κοντά και τις δικές σου απόψεις. Τι θα'λεγες για μια βόλτα στην Καστορια;

Γιώργος